tirsdag, april 02, 2013

Uheldig

Ja det er det jeg har vært. Her kommer uhellet i bilder og tekst.

Torsdag 21.03 Stekte jeg meg en ribbe. Gikk og tok en dusj før jeg skulle skjøre den opp.

Vips så endet det opp med at jeg mistet kniven på foten.
Det blødde ganske bra, så denne gangen dro jeg faktisk på legevakten.

Her er kuttet jeg fikk i foten. Ca 2 cm bredt.

Min far og bror kjørte meg på legevakten, her i Moss.
 Legen (en dame) kom og så på såret, og sa at, her må vi sy 3 sting.

Når timene gikk etter at jeg hadde vært på legevakten, merket jeg at jeg ikke kunne bevege på storetåa. Trodde det kanskje var bedøvelsen som gjorde det. Fant ut at jeg fikk vente til dagen etter med å gjøre noe med det. Våknet på fredag 22, og tåa var fortsatt død. Ringte til legesentret der jeg går, og fikk en time. Min lege hadde fri denne dagen, så jeg kom inn til en som heter Gaute. Han reagerte på at legen på legevakten ikke hadde sjekket bevegligheten i tåa mi. Han sa det var fint jeg kom, for om senen var kuttet, måtte jeg operere. Gaute prøvde å ringe Fredrikstad sykehus, men kom ikke frem. Det viste seg at de hadde fått dataproblemer, og at hele systemet der lå nede. Fikk med meg en henvisning og fikk beskjed om å dra ut til Fredrikstad sykehus, for å få tåa undersøkt. Fikk bekreftet at jeg hadde kuttet av en sene. Dro hjem igjen med beskjed om at jeg skulle få time til operasjon på Sarpsborg sykehus, en av de første dagene før påske.

Jeg ringte til Sarpsborg sykehus, da jeg fikk beskjed om at det var dit jeg skulle for å få operasjon, da det var så mye på Fredrikstad sykehus. Ble satt over til Fredrkstad sykehus nårjeg ringte. Fikk time til operasjon dagen etter (onsdag 27.03) kl 08.00. Jeg sa de måtte rekvirere en taxi til meg. Da sa damen at de var blitt strenge på det, så jeg fikk ikke. Da sa jeg at da får jeg heller ikke kommet til timen. Etter litt om og menn så fikk jeg taxi. Damen fra sykehuset ba meg om å ta med en bok å lese i, da det kunne ta mange timer før jeg kom til operasjon. Og ta med tannbørste for sikkerhets skyld. Onsdagen kom og jeg ble hentet med taxi 07.15. Kom på sykehuset og ble skrevet inn.  Fikk en seng og la meg der, og sov mesteparten av tiden, før operasjon. Jeg fikk operasjon kl 12.45. Fikk full narkose, (noe som ikke hadde blitt nevnt. Men at jeg skulle få lokalbedøvelse) og de var ferdige kl 14.00. Fikk gips nesten opp til kneet. Ble kjørt på overvåkningen (noe jeg ikke husker noe fra) senere på dagen ble jeg lagt på en sengepost. Rom 711. Vet ikke hvilken etasje jeg lå i, da jeg ikke var våken når jeg ble trillet dit. Jeg var fryktelig uvell. Kastet opp mørkegrønn galle 2 ganger. Vet jeg fikk kvalmestillende, men den virket ikke. Jeg fikk også noe (smertestillende tror jeg) som jeg reagerte på. Jeg informerte de på forhånd at jeg ikke tåler morfin. Tror det var morfin i det de ga meg, da jeg klødde som en tulling etterpå. Kl 21.30 våknet jeg litt til, og fikk sekken med tingene mine i. Ringte til min datter for å fortelle hvordan det gikk. og min mor litt senere. Det var ingen av oss som viste at jeg skulle ha narkose, så  de hadde vært bekymret, siden de ikke hadde hørt noe fra meg. Ble liggende på sykehuset til dagen etter (skjærtorsdag 28.03) Ble skrevet ut med 10 paralginforte, og beskjed om å komme tilbake om 10 dager for kontroll. Jeg skulle få brev i posten om timen.
Mamma og Thorstein kom ned til meg på torsdagskvled med en seng til meg, som jeg kan ha på stua. Da jeg har vannseng er det ikke lett å ligge der nå. Jeg tok meg en paralginforte og en paracet på 1g. Ble helt uttafor og uvell av de pillene. Kastet opp to ganger på kvelden. Da var det stopp med piller for min del. Hadde mye smerter de neste dagene, men i går 01.04 begynte det å lettne på smertene.
Skal ha gips i 5 uker, så får vi se hva som skjer etter det. Blir vel opptrening av beinet som står for tur da tenker jeg. Håper det går raskt, for en blir jo avhengig av andre for å komme seg på butikken.


2 kommentarer:

Heidi.K sa...

Hei Vennen, du har hvert maks uheldig i påsken da..=( ! En trøste klem sendes din vei, glad i deg <3

Connie sa...

Huff og huff.
Godt at alt gikk bra tilslutt.
Masse god bedring:)
Klem Connie

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...