onsdag, mai 26, 2010

Ble litt mer på tampen her

Her kommer noen ord og litt mer forstålighet for den maten jeg har valgt og legge om til pga sykdommen min (ME). Har lest en del om at denne kosten har en god virkning på oss som sliter med ME, så da har jeg lyst til å se om den har noen virkning på meg også.

LCHF står for Low Carb High Fat og går ut på nettop det å få i seg lite karbohydrater (ca 20-50 om dagen) og mer fett (det høres rart ut med fett da man skal ned i vekt, ikke sant?!). Da man ersatter karbohydratene med fett og proteiner holder man seg mett lenge og får ikke det behovet for å spise mellom måltidene.

JA-mat for denne dietten:
Egg, så mye du vil.
Rømme, fløte, creme fraiche
Ost, all slags (unngå lettoster)
All slags kjøtt, helst med mye fett, ribbe, bacon osv.
Innmat, kraft kokt på bein (suppe)
All slags fugl. Kylling, kalkun, and, vilt osv.
All slags fisk. Kokt, stekt, røkt, og på boks.
Animalsk (naturlig) fett er bedre enn vegetabilsk fett.
Bruk meierismør. Unngå lett- og plantemargariner.
Vegetabilsk fett bør ikke være annet enn kokos/kokosfett (cocosa fåes i helsekostforr.), olivenolje, nøtter, avokado.



NEI-mat for denne dietten:
Sukker og honning
Brød (alle former)
Kornproduker (mel, frokostblandinger, grøt osv)
Pasta
Poteter
Ris
Frukt
Syltetøy
Posesauser (det er lett å lage saus)
Lettprodukter (meieri- spesielt)
Melk (skal du ha det - drikk i allefall Helmelk)

Det er mange helsegevinster ved denne dietten og det er jo virkelig et stort pluss! Noen av de rapporterte helseforbedringene er: allergi, astma, cellulitter, eksem, energi, kreft, migrene og hodepine m.m.



Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...